За нас Права за ползване Доставка Помощ Вход Регистрация

Следи нашите специални промоции

 
Никорет Фрешминт дъвки
Производител: McNeil
Количество: 30 броя
Изчерпан
Цена:
0.00лв.
с ДДС: 0.00лв.

Ментова дъвка за отказване на тютюневия дим

 

Действие
Дъвката НИКОРЕТ има ментов вкус. Тя помага за отказване от тютюнопушенето. Никотинът, който се освобождава от дъвката, облекчава някои от неприятните симптоми и намалява никотиновия глад, който често се изпитва от пушачите, когато се опитват да спрат цигарите.
Не използвайте дъвката НИКОРЕТ , ако:

 • имате свръхчувствителност (алергия) към никотина или някоя от другите съставки на дъвката НИКОРЕТ
 • наскоро сте прекарали инфаркт или инсулт, или страдате от нестабилна или влошаваща се стенокардия (ангина пекторис), ангина на Prinzmetal (вид стенокардия) или тежки нарушения на сърдечния ритъм;
 • сте под 18 години и не сте се консултирали с лекар.

Обърнете особено внимание и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт, ако:

 • страдате от тежко сърдечно-съдово заболяване като например сърдечни или циркулаторни проблеми, включващи мозъчно-съдова болест, сърдечна недостатъчност, стабилна стенокардия или оклузивна периферна артериална болест
 • имате високо кръвно налягане, което не лекувате; или спазми на кръвоносните съдове
 • имате язва на стомаха или дванадесетопръстника
 • имате повишена функция на щитовидната жлеза
 • сте диабетик (може да се нуждаете от по-малки дози инсулин след отказване от тютюнопушенето)
 • имате тумор на надбъбрека (феохромоцитом)
 • имате тежка/средна степен на чернодробно заболяване или тежко бъбречно заболяване.

Бременни или кърмещи жени
Бременните или кърмещи жени, които пушат трябва да използват дъвката само след консултация с лекар. Тютюнопушенето може сериозно да увреди детето и трябва да се спре без употребата на каквито и да е никотин-заместващи лекарства. Рисковете за детето не са напълно известни.

Шофиране и работа с машини
Не са наблюдавани ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. 

Другите лекарства и НИКОРЕТ
Информирайте Вашия личен лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, дори такива, които не изискват рецепта. След спиране на тютюнопушенето може да се наложи промяна на тяхната дозировка. При пациенти със захарен диабет може да са необходими по-ниски дози инсулин след спиране на тютюнопушенето.

Приложение
Дъвката НИКОРЕТ от 2 mg е подходяща за Вас, ако пушите по-малко от 20 цигари дневно.Дъвката НИКОРЕТ от 4 mg е подходяща за Вас, ако пушите повече от 20 цигари дневно или Вашите опити да се откажете от тютюнопушенето са претърпели неуспех при употреба на дъвката НИКОРЕТ от 2 mg.
Не превишавайте тези дози.Дъвката НИКОРЕТ не трябва да се прилага при деца под 18 години без препоръка от лекар.
Дъвката се дъвче, за да се освободи никотин, след което се спира дъвченето, за да се поеме никотина от лигавицата на устата. Погълнатият със слюнката никотин не се използва, но когато е в излишък, може да раздразни гърлото или стомаха и да предизвика хълцане.

 • Сдъвчете дъвка, когато чувствате, че имате нужда да запушите.
 • Дъвчете бавно докато вкусът стане силен, след което спрете и подръжте дъвката между венеца и бузата.
 • Когато вкусът намалее, сдъвчете няколко пъти, докато вкусът се усили, после отново оставете дъвката между бузата и венеца. 
 • Дъвчете по описания начин около половин час.

Когато вкусът на дъвката съвсем намалее, изхвърлете я внимателно. Можете да я поставите отново в празното контейнерче на опаковката.

Колко дъвки и за какъв период от време можете да ползвате Никорет?
Използвайте само по една дъвка при едно дъвчене. Спрете напълно тютюнопушенето, за да увеличите Вашите шансове за успех. Броят дъвки, които Вие използвате през деня, зависи от никотиновия глад, който изпитвате. Обикновено хората се нуждаят от 8 - 12 дъвки дневно. Не трябва да надхвърляте 24 дъвки дневно. Това количество дъвки ще използвате за период до 3 месеца, като междувременно Вие би трябвало да сте изгубили навика да пушите. Вече е време постепенно да намалите броя на използваните дъвки на ден, докато напълно се откажете от никотиновата дъвка.

Обикновено не се препоръчва употреба над 12 месеца. Възможно е някои бивши пушачи да се нуждаят от по-продължително лечение за да се избегне връщане към тютюнопушенето. Запазете няколко дъвки, в случай че внезапно изпитате нужда да запушите.

Съдържание
Никотин 2мг. , база за дъвка, ксилитол, масло от ютива мента, безводен натриев карбонат, натриев хидроген карбонат, ацесулфам, левоментол, магнезиев оксид, арабска гума, титанов диоксид, восък карнауба.
Дъвката НИКОРЕТ Минт не съдържа захар (захароза) или съставки от животитски произход.

 

Противопоказания:  Дъвката НИКОРЕТ3 Минт може да предизвика нежелани реакции, подобни на тези, причинени от никотина, приет под друга форма. Те зависят главно от поетата доза никотин.Повечето от възможните нежелани реакции се появяват през първите седмици след началото на лечението. 

Най-честите нежелани реакции са:

 • възпалена устна кухина или гърло, мускулно-ставна болка в челюстта; 
 • виене на свят, главоболие;
 • стомашен или чревен дискомфорт, гадене, хълцане, повръщане.

По-рядко срещани нежелани реакции;

 • палпитации (сърцебиене)
 • еритем (зачервяване)
 • уртикария.

Редки нежелани реакции:

 • обратимо предсърдно мъждене
 • алергични реакции, например оток на лицето и/или езика.

Някои симптоми вероятно са свързани със симптомите на отнемане при липса на тютюнопушене, като например виенето на свят, главоболието, безсънието.
След отказ от тютюнопушене се забелязва повишена честота на поява на афти в устната кухина. Връзката с никотина не е изяснена.
Моля уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако забележите нежелани реакции, различни от споменатите в тази листовка.


Производител: McNeil


Svej.bg| Emedika.bg 2015, верига аптеки Екомедика