За нас Права за ползване Доставка Помощ Вход Регистрация

Следи нашите специални промоции

 
ГЪМИ Витамин D за Деца 1+2 подарък
Производител: GummiStar
Количество: 3x60 табл.
Цена: 47.99лв. 15.99лв.
с ДДС: 15.99лв.

За здравото развития на детето

Действие

Витамин D се образува в кожата под въздействието на слънчевите лъчи или когато се приема с храната. Все повече хора обаче, включително деца, страдат от недостиг на така важния витамин, в резултат от което се нарушава цялостното здраве. Допълнителният прием на витамин D е от жизнено важно значение за нормалното състояние на детския организъм. Нуждата от прием на витамин D под формата на хранителна добавка се увеличава още повече през есенно-зимния период, когато слънцето е прекалено слабо и човек прекарва по-голямата част от времето си в затворени помещения. Дефицитът на витамин D при децата, може да окаже много неблагоприятен ефект върху костната минерализация и впоследствие да доведе до рахит. Силният спад в имунната защита, както и нарушеното функциониране на нервната система, също могат да бъдат причинени от недостига на витамин D. Симптомите на недостиг на витамин D, обикновено включват раздразнителност, обилно изпотяване, болки в костите и мускулите, костни деформации и мускулна слабост.

Приложение

За деца над 2 години и възрастни,да се сдъвкват по 2 желирани таблетки дневно.

Съдържание

Съдържание  (в 2 желирани табл.)             (дн. доза)
Витамин D (като ергокалциферол) 10 µg 10 µg
Калории 15 15
Общо въглехидрати, 4g 4g
от които захари 2 g 2 g
     

Други съставки: Сироп от царевица, захар, вода, пектин E440, лимонена киселина Е330, натурални аромати, оцветители (сок от черен морковконцентрат,каликарпа концентрат, куркума). Без желатин, пшеница (глутен), мляко, яйца, соя, дървесни ядки, фъстъци, изкуствени аромати, животински производни продукти и консерванти. Сертифицирани ВЕГАН.

Противопоказания: Не се препоръчва за деца под 2 годинипоради опасност от задавяне. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Производител: GummiStar


Svej.bg| Emedika.bg 2015, верига аптеки Екомедика