За нас Права за ползване Доставка Помощ Вход Регистрация

Защо е важен коензим Q10?

Видове диети:

Сигурно вече сте чували за коензим Q10 по телевизията или в листовките на някои хранителни добавки. Ако отделите няколко минути, за да се запознаете със свойствата на този жизненоважен ензим, можете да си осигурите много по-добър контрол над вашето здраве.
 

 

Какво представлява коензим Q10?

Отговорът е в сърцето. Там има много големи количества от ензима, тъй като той  произвежда енергия за тялото. В действителност, CoQ10 има не по-малко значение за организма от кислорода и водата.
 

Защо коензим Q10 е полезен за вас?

Той далеч не е обикновен ензим. Има мощни антиоксидантни сили, които помагат в борбата със свободните радикали – основните виновници за стареенето. Сърцето има нужда от много енергия за да работи безпроблемно, а Q10 е ензимът, който му я осигурява. Хората, които страдат от сърдечни заболявания доказано имат много по-ниски нива на Q10 в организма си.
 

Наистина ли се нуждаете от коензим Q10 с напредването на възрастта?

Да. Колкото повече възрастта напредва, толкова по-голяма е нуждата от Q10. Стареенето увеличава уязвимостта към болести, защото имунната система се влошава. Заради това ви трябва всичката защита, която можете да си набавите, и точно тук коензим Q10 идва на помощ.
 

Още полезни действия

Правени са много проучвания върху действията на коензим Q10 и учените са открили, че тази невероятна съставка помага много в борбата с рака, диабета, синдром на Паркинсон и дори с вируса на ХИВ. Голям брой лекари и пациенти се кълнат в лечебната сила на коензим Q10 и е сигурно, че занапред можем да научаваме все повече и повече от полезните и лечебни свойства на този невероятен ензим.

За максимален ефект препоръчваме:

Svej.bg| Emedika.bg 2015, верига аптеки Екомедика