За нас Права за ползване Доставка Помощ Вход Регистрация

Неочакваните лечебни свойства на гроздето

Видове диети:

Повечето от нас изобщо не харесват времето, когато лятото свършва, температурите падат и отпуската безвъзвратно е отминала. Но има едно нещо, заради което наистина си струва да се радваме, че есента е тук – гроздето.

Правени са много проучвания относно огромните ползи за здравето на ресвератрол – намиращ се в ципите на лилавото и червеното грозде, в боровниките и дори в люспите на фъстъците. Ето и някои от тях:

 

Дава мощен тласък на отслабването

Изследователите в университета на Джорджия наскоро разкриха, че съставката ресвератрол намаля телесното тегло по 2 начина: намалява способността на мастните клетки да трупат мазнини с цели 130%, освен това кара същите тези клетки да изгарят мазнините 246% по-бързо от нормалното.
 

Предпазва сърцето

Ресвератролът има способността да разширява кръвоносните съдове, позволявайки на кръвта да се движи много по-лесно. Освен това, той намалява кръвното налягане и драматично намаля риска от инфаркт.
 

Предпазва кожата от рак

Изследванията доказват, че ресвератрол пази кожата ни от вредните влияния на UV лъчите и по този начин драстично намалява шанса от рак на кожата.
 

Осигурява дълголетие

Експериментално е доказано, че ресвератролът активира конкретен ген, който отговаря за оцеляването и съответно – по-дълъг живот.
 

Освен горепосочените, тази невероятна съставка – ресвератрол има още много други полезни действия за нашето тяло. Той се бори с диабета, ускорява възстановяването на мускулите, подобрява функцията на мозъка, и дори предпазва тялото от радиация.
 

Заключението определено е, че гроздето трябва да се превърне в най-добрия ни приятел през настъпващата есен. Що се отнася за останалото време от годината - свободно можем да си го набавяме чрез внимателно подбрани хранителни добавки.

Svej.bg| Emedika.bg 2015, верига аптеки Екомедика