За нас Права за ползване Доставка Помощ Вход Регистрация

Как да спечелим битката с грипа?

Видове диети:

Отново е това време на годината, в което всички наоколо подсмърчат с чаша билков чай в ръка. Ако нямаш желание да се присъединиш към редиците, можеш да се възползваш от съветите ни, с които да включиш имунната си система на по-висока предавка. Ето как да настроиш навиците си, за да успееш с лекота да се изпречиш на пътя на върлуващия ужасно неприятен грип.

 

1-ви Навик: Ядеш много цветни плодове и зеленчуци.

Можеш да опиташ: Естествено, ярки цитруси като портокалите имат изразени качества в борбата с болестите, но не бива да обръщаш гръб на по-незабележими растителни видове. Страхотен пример за това са гъбите, които според учени от университета на Тъфтс, активират имунните клетки на тялото. Нека да не забравяме и чесъна - един от най-добрите приятели на националната ни кухня. Просто го нарежи на ситно и остави за около 10 минути, за да се отдели максимално добре съединението, което се бори с грипа – алицин.

 

2-ри навик: Заменяш мазната храна с нискокалорични супи и салати.

Как да засилиш ефекта: Една непрекъсната последователност от леки храни могат да те направят уязвима за кашлицата на колегите ти. Научни изследвания доказват, че ограничения от този тип възпрепятстват имунната система. Заради това, зареди се с чисти протеини, здравословни мазнини, както и пълнозърнести храни. Ядките също винаги са добра идея.

 

3-ти навик: Винаги, винаги миеш ръцете си.

Постарай се: Най-вероятно и ти, като по-голямата част от хората, не миеш ръцете си както трябва. Точният процент всъщност е доста стряскащ – 95% от хората не се мият задължителните 20 секунди, а един от трима въобще не ползва сапун. Освен това трябва след това да се подсушават много добре, защото бактериите полепват по-лесно към мокри повърхности. Няма мивка наблизо? Използвай удобен антибактериален гел с поне 60% алкохол.

 

Хранителни добавки, които доказано засилват имунитета също са от полза. Витамин C, Ехинацея, чесън, витамин D и цинк могат да се превърнат в новите ти най-добри приятели в момента.
С малко усилия можеш да останеш здрава и жизнена, напук на намусеното време.

Лесни ли са за изпълнение тези съвети?

Svej.bg| Emedika.bg 2015, верига аптеки Екомедика